TESZT: kenyérzsákok tesztje

Múlt héten megvarrtam első bélelt kenyérzsákjaimat. Kétféle bélést szereztem be próbaképp, egy sima pamut és egy speciális poliészter textilt. Két vastagabb szálú, durvább, lazább szövésű lenvásznat és két lágyabb esésű, sima lenvásznat béleltem.
Vettem a boltban a legtöbbször vásárolt, “sima” kenyeret és csomó kiflit. Sütöttünk egy kenyeret otthon is. A kenyereket három napig tároltam a zsákokban, mindet vágva, hogy lássam,  mi történik a vágási felülettel.

Táblázatba foglaltam megfigyeléseimet a mostani, és korábbi, béleletlen zsákokkal való teszteléseim alapján:

kenyertablazat

Győzött a poliészterrel bélelt zsák, a durvább és lágyabb lenvászonban is jól működött. A lágyabb, sűrűbb szövésű zsákban tovább maradt minden friss, a laza, rusztikus, béleletlen vászonban csak házi vagy kovászos kenyeret tárolnék. A házi kenyerünk vágási felülete minden zsákban veszített víztartalmából, de ez amiatt is van, mert mi balgák melegen felvágtuk. Az ilyen típusú kenyerek viszont béleletlen zsákban sem száradnak ki. Most (5. napon) esszük meg a házi kenyeret az összes zsákból, már pirítva, de sok baja még nincs 🙂 A kiflikből már rég felfújt lett, a bolti kenyérből bundáskenyér.
FRISSÍTÉS: saját házi kenyerünk, kihűlés után felvágva, vágási felületén szinte egyáltalán nem száradt a poliészter bélésű zsákban! A táblázatot javítottam!

A speciális poliészter a hurkolt technikának köszönhetően szellőzik, a nedvességet viszont nem engedi ki, ami fontos a kenyérnél is. Élelmiszerbiztos anyag, tanúsítványt is kaptam róla. Ezzel az anyaggal fogom varrni bélelt zsákjaimat.

Műanyag, igen, viszont egy darabbal több ezer műanyagzacskó használatát váltjuk ki, mert törölhető, mosható, erős anyag. Boltban kenyeret vásárlóknak csak ezt fogom ajánlani. Köszi a FB szavazatokat, és a tippet annak, aki adta! Sok bélelt zsákot fogok varrni!

textiltáska, vászontáska, nyomott mintás, színestextiltáska, vászontáska, nyomott mintás, színestextiltáska, vászontáska, nyomott mintás, színestextiltáska, vászontáska, nyomott mintás, színestextiltáska, vászontáska, nyomott mintás, színes


5 gondolat “TESZT: kenyérzsákok tesztje” bejegyzéshez

 1. Visszajelzés: Penészteszt
 2. Varrtam pul béléssel kenyeres zsákot,
  Este próba ként bele tettem a kovászos hagymás kenyeret, de sajna reggelre száraz volt a vágási felelet!
  Mit rontottam el?

  Kedvelés

  1. Kedves Zalánfi Józsefné! Rengeteg pul bélés létezik, sajnos hamisítják is. A jó pul métere 5000-7000 Ft között mozog. Én nem tudom, Ön honnan vette, és milyen külső alapanyagot használt, ezek mind számítanak. A kiszáradást okozhatja a lakás levegője, a nem megfelelő záródás. Sok tényezős dolog, mi jó textilekkel próbáljuk a körülmények miatti problémát kiküszöbölni. Nálunk több
   ezer eladásból 2-3 kiszáradásos probléma volt, ott a lakás páratartalma nem volt pl. megfelelő.

   Kedvelés

 3. Jó napot kívánok!
  Megszeretném kérdezni hogy hol tudok venni ilyen zsákot? Köszönöm szépen!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s