levélnyomtatás

Ha az ember nem tud mit kezdeni három beteg, de nagyon eleven kislánnyal, akkor két takonyszívás közt (bocs), megpróbál a lehető legvadabb, legnagyobb kosszal és mozgással járó tevékenységet kitalálni, mindezt úgy, hogy a tervezéstől az előkészületen át az elpakolásig részt vegyenek benne. Én a levélnyomdát találtam ki, mert tele van a kert gyönyörű levelekkel. (Ha már tél helyett májusra voltak képesek megbetegedni.)
Tehát: levélgyűjtés, lehetőleg nem mérgező, nem túl pici, nem túl nagy levelek leszedése. Közben kortól függően megtaníthatsz egy-két nevet, megszagoltathatsz velük fűszereket, és elmondhatod, hogy fákat nem bántunk, de most tépünk róla egy levelet.
Aztán: asztal leterítése, festékhalmok kinyomása (én csak fehéret használtam most), henger elővétele, levelek, papírok kikészítése, és jöhet maga a nyomtatás, amit jól húzz el időben, ne aggódj, ne érdekeljen, hogy minden festékes, és arra se gondolj, hogy a nagy részét úgyis te takarítod majd fel, hanem élvezd. (Jó nekem könnyű élvezni, festékszagban nőttem fel.) A lányaim nagyon ügyesek voltak, gyönyörű nyomatokat csináltak, aztán az ujjukat is befestették, és telepöttyözték az asztalt védő papírt, utána pedig a maszatokban kerestünk formát és fehér krétával kiegészítettük. Végül: a takarítás, amit inkább nem mesélek el.

Gyors, rossz fényviszonyokban készített képek lettek, de a lényeg, hogy a levélnyomatokat beszkenneltük (azt már a férjemmel), és tervezek belőle egy levélnyomatos sorozatot. Hamarosan megmutatom azt is.


Egy gondolat “levélnyomtatás” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s