kofa lettem

Kofa lettem a kedvenc piacomon, a káptalantóti Liliomkert piacon. Régen árusítottam itt a magam készítette szappanokat és krémeket, Budapestről utaztam ide. Nagyon élveztem, csak elmentem szülni, aztán szültem még egyszer és harmadszor is, és a sok baba mellett nem tudtam lejárni (ha érdekel, ezen a réges régi blogon elolvashatod az akkori piacozást).
A krémfőzést azóta abbahagytam, mert nem volt megfelelő helyem hozzá. Viszont amíg esténként az aktuális kicsi babát altattam és etettem a karomban, addig rajzoltam, néha hajnalig. Számítógépen, digitális ceruzával tudtam dolgozni, egy műterem, festés vagy szitanyomás, amit korábban csináltam, évekig szóba sem jöhetett.

Közben sok albérletezés után Badacsonyba költöztünk, Káptalantóti szomszédjában lakunk pár éve, így kézenfekvő volt, hogy miután a legkisebb gyerekem is eléri az ovis kort, újból megkérdezem a piac tulajdonosát, Ildikót, hogy árusíthatok-e ott.

A férjemmel a múlt hetünk fa képkeretek pácolásával telt, befestettünk több ládát is, közte Apa katonai ládáját, azt, amiben pigmenteket, festékeket és ecseteket tároltam főiskolán, egy fiókos doboz, ronda zöldből lila lett. Tasakba tettünk csomó képet, füzeteket fűztem, szitáztunk, táskát varrtam (a szitanyomott textilek egyelőre nem voltak velem a vásárban, de még írok róluk), és úgy csináltunk, mint aki már be is jutott, minden árusításhoz szükséges dolgot összekészítettünk, egy nagy, rózsaszín bőröndbe. Vasárnap hajnalban, még az előző napi zsúrtól zsibogó fejjel (ja mert közben csomó szülinap is volt), nagyon fáradtan ott álltam megint a piacon a lila ládával (gondoltam, szerencsét hoz), amibe összeraktunk mindenből pár darabot. És Ildikónak szerintem ismét tetszett az árukészletem, kaptam egy asztalt az egyik kedvenc helyemen, a vadszőlő soron.

Ez múlt vasárnap volt, és nagyon jó volt minden szempontból. Újból feszengtem az elején, és azon gondolkoztam, milyen bénán nézhetek ki, de aztán jöttek az emberek, egyszerre többen is, nézelődtek, érdeklődtek, vásároltak, beszélgettünk, nagyon élveztem.

Remélem, heti rendszerességgel tudok járni, és megkapom a standot hosszabb távra. Mindenképp nézzetek be a piacra, ha erre jártok, és keressetek meg engem is! Facebookon írok, ha ott leszek.

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s