játsszukazthogy… (esküvőre készülőknek)

Játsszuk azt, hogy… ezt a mondatot naponta kétezerszer hallom a lányaim szájából.
Ilyenkor eszembe jut, hányszor mondtuk mi is ezt a barátnőmmel,
akivel oviban ismerkedtünk össze (a barátságunk máig tart, pedig rég voltam ovis),
és milliószor játszottunk esküvőset Anya fátyolfüggönyeivel és a padláson talált hatalmas, fényes-pörgős-csillogós szaténszoknyával. Volt, hogy a húgomat adtuk
az ő öccséhez, akik olyan rendesek voltak, hogy beöltöztetve tűrték ezt, pedig annyi idősek voltak, amikor a lányok és a fiúk nem annyira csípik egymást. Se az esküvőt.
Mi viszont állandóan ezen gondolkodtunk, meg is terveztem az esküvői ruhámat,
és azt, ahogy majd elegánsan felpróbálom egy hatalmas tükör előtt.
Amiből a valóságban mi lett?
Hatalmas hassal, a próbaterem kanapéján hevertem elegánsan, egy hosszú, fehér ruhában, várva, hogy vizet hozzanak nekem, mert épp elájulni meg hányni készültem. Tök szürreális volt ott feküdni, körülöttem ezer fehér ruha menyasszony nélkül. A körútról beszűrődtek zajok, a villamos, az emberek hangja. A normális embereké, akikkel biztos nem történik ilyen, mert mindenki normálisabb, mint én, és biztos mindenki másnak rendesebb ruhapróba jut, mint nekem. Szerencsére nem akadtam ki, sőt élveztem a próbát, miután jobban lettem, gyönyörű ruhát találtam, pont olyan egyszerűt, amilyet szeretem volna. Az esküvőm csodálatos lett, ugyan kisebb-nagyobb fennakadással, de csomó jó emlékkel.

Emlék lesz egyszer a te esküvőd is, és azon túl, hogy a házasságkötésetek napját tökéletesre tervezitek, rengetegszer idézitek majd fel a nagy napot. Tőletek függ, mit hogyan örökítetek meg. Mi rengeteg apróságot megőriztünk, olyan kézzelfogható dolgokat, amik kiegészítik a fotókat és videókat, sokkal személyesebbek, közvetítik az akkori érzéseinket, gondolatainkat, vágyainkat. Visszarepítenek akkori önmagunkhoz, felidézhetjük a férjemmel az érzéseinket. Ezeket a legjobb nézegetni, elolvasni.  

Hogy te is fel tudd idézni, emlékkönyveket terveztem, többfélét is. Elkezdhettek írni bele előtte, a terveiteket, vagy utólag beleírhatjátok saját szemszögből, akár külön-külön a házasságkötésetek napját, jó lesz majd olvasni, egymásét is. Vezethettek naplót a nászutatokon. Bedobhatjátok a vendégeknek a lakodalmatokon, hogy írjanak nektek valamit. Ragaszthattok bele fotót, egy szirmot a csokorból, egy fecnit, egy szalagot, egy levelet, egy ültetőkártyát, bármit, ami visszarepít aznapra, mert az ilyen kézzelfogható emlékek a legjobbak.
Az emlékkönyveimbe kreatív papírt fűztünk cérnafűzéssel, kemény borító borítja és matt fólia, a saját illusztrációm díszíti, és a nevetek és az esküvő dátuma szerepel rajta.
Nézd meg a jelenlegi kínálatot, kattints ide.

DSC_0178
esküvői emlékkönyv
DSC_0190
esküvői emlékkönyv
DSC_0183
esküvői emlékkönyv
DSC_0184
esküvői emlékkönyv
DSC_0181
esküvői emlékkönyv
DSC_0185
esküvői emlékkönyv
DSC_0187
esküvői emlékkönyv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s